İsrail Gazze’de bilinmeyen silahlar deniyor

img
İsrail Gazze’de bilinmeyen silahlar deniyor YDH

SAAF-İsrail ordusunun Gazze’de Filistinlilere karşı konvansiyonel olmayan silahlarla saldırdığı




SAAF-İsrail ordusunun Gazze’de Filistinlilere karşı konvansiyonel olmayan silahlarla saldırdığı açıklandı.

 

İtalyan devlet televizyonu, İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik saldırılarda yeni ve konvansiyonel olmayan silahlar kullandığını açıkladı.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi de elde edilen bulgular üzerinde yapılan araştırmaların ve İtalyan devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerin İsrail’in Gaze’de Filistinlilere yönelik saldırılarında daha önce hiçbir ülkede kullanılmayan yeni ve konvansiyonel olmayan silahlar kullandığını gösterdiğini yazdı.

 

İtalyan televizyonunun haberine göre yapılan incelemeler sonunda İsrail’in Filistinlilere karşı kullandığı silahlar, Filistinlilerin ellerde ve ayaklarda şiddetli yanıklara ve bedenlerinde organların kopmasına sebep olan derin yaralar açıyor.

 

Söz konusu silahların daha önce ABD tarafından kullanılan bu türdeki silahlarla benzerlik taşıdığı ifade edildi.

 

İtalyan televizyonu ayrıca söz konusu bulguların daha önce de ABD’nin Felluce’de kullandığı konvansiyonel olmayan silahlarla ilgili inceleme yapan bir İtalyan araştırma ekibince Gazze’de bu silahlara maruz kalan kişiler üzerinde yapılan tıbbi incelemeler sonunda elde edildiğini belirtti.

 

Araştırma ekibi, bu silahların havada çok yoğun bir kirlilik yarattığını ve oluşan kirliliğin kansere sebep olduğunu belirtti.

 

İsrail’in kullandığı bu konvansiyonel olmayan silahlar konusunda herhangi bir uluslar arası örgüt, sivil toplum kuruluşu veya insan hakları örgütü henüz bir açıklamada bulunmuş değil.

 



Makaleler

Güncel